Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht als academische tandem

Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht als academische tandem

De Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Maastricht hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor zowel onderwijs als onderzoek. Daarmee willen ze uitgroeien tot de krachtige academische tandem van Zuidoost-Nederland.

De universiteiten gaan gezamenlijk opleidingen aanbieden op het gebied van biotechnologie en technische natuurkunde, (deels) op de campus in Venlo. Beide universiteiten hebben al gedeelde ontwikkelprogramma’s voor zorgprofessionals. Daarnaast kunnen Limburgse studenten deels op locatie in Maastricht academische lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit volgen. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen werken beide universiteiten samen op het gebied van postacademisch onderwijs; een eerste module duurzaam digitaal erfgoed startte begin dit jaar. Ook op het gebied van onderzoek gaan beide universiteiten nog meer samenwerken om de impact verder te vergroten.

Gelijkwaardige partners

De Radboud Universiteit is een brede universiteit met zowel alfa-, bèta- (inclusief medische) als gammawetenschappen. De Universiteit Maastricht is de meest internationale universiteit van het land en staat bekend om onderwijsinnovaties zoals het Probleemgestuurd Onderwijs.

Beide universiteiten zijn gericht op kwaliteitsonderwijs en onderzoek met maatschappelijke impact. Veel opleidingen aan de UM zijn gekoppeld aan Brightlands, de campussen waarin ondernemers, onderzoekers en studenten samenwerken aan baanbrekend onderzoek op terreinen als nieuwe materialen, circulaire chemie, gezondheid, data science en slimme digitale diensten. Ook de Radboud Universiteit heeft een uitgebreid netwerk van partnerships waarin kennis en nieuwe technologische toepassingen gedeeld worden met het bedrijfsleven. De creatie van startups en publiek-private samenwerking wordt actief ondersteund. De omvang van beide universiteiten is vergelijkbaar en beide liggen in een grensregio met een vergelijkbare culturele en maatschappelijke context.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven